Narsil xairomai pou dia8eteis megalo analitiko mialo. analise auta ta apla pragmata.
1. i pi8anotita na exane i germania sto ww i itan 50%
2. i pi8anotita na exane kai sto ww ii itan 25%
3. i pi8anotita na xasei xana kai sto ww iii einai molis 12,5%
sosta;
ara kata 87,5% 8a kerdisei.
Μα δεν καταλαβαίνω Διδάσκαλε. Προφανώς είναι η περιορισμένη μου διανόηση που εμποδίζει το συγκεκριμένο άλμα λογικής, αλλά δεν βλέπω πως μπορούν να εφαρμοστούν οι νόμοι που διέπουν πειράματα τύχης σε διαδικασίες που επηρεάζονται από άλλους παράγοντες.
Για παράδειγμα, αν ρίξω ένα κέρμα, οι πιθανότητες για 'γράμματα' είναι, όντως, 50% την πρώτη φορά. Αν όμως μπω σε έναν server CS για πρώτη φορά στη ζωή μου, δεν είμαι σίγουρος ότι οι πιθανότητες θα είναι το ίδιο υψηλές για την επιτυχία μου. Με τον ίδιο τρόπο, τουλάχιστο στα δικά μου, άπειρα μάτια, η Γερμανία δεν όφειλε τις πιθανότητες νίκης της στην θεωρία των μεγάλων αριθμών, αλλά στην (τότε) ανώτερη στρατιωτική της πυγμή.
i ellada den mporei na xasei giati i pagosmia istoria einai ergo elliniko. sto telos oti kai an ginei 8a bre8ei me tous nikites.

Και εδώ έχω κάποια προβλήματα να ακολουθήσω τα βήματά σου, Δάσκαλε. Η Ελλάδα και ο πολιτισμός της φυσικά και έχει επηρρεάσει σημαντικότατα την εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτισμού, έχοντας συνεισφέρει σε τόσους τομείς της επιστήμης και της τέχνης. Αλλά ακόμη κι έτσι, το να δηλώσουμε ότι η παγκόσμια ιστορία είναι 'έργο μας' είναι λιγάκι, πως να το θέσω, υπερ-αισιόδοξο, ή ακόμη κι ανακριβές ίσως. Αλλά ακόμη κι έτσι αν ήταν, και άλλοι πολύ μεγάλοι πολιτισμοί - όπως ο Αιγυπτιακός (για να μην πω ο Ιρακινός/Περσικός) - έχουν χάσει αρκετούς πολέμους. Ή, ας δούμε τα χάλια στα οποία έχει περιπέσει ο κάποτε περήφανος και πρωτοπόρος Αραβικός κόσμος που μας έδωσε την άλγεβρα, μόνο για να ονομάσω ένα επίτευγμα.
Απλά προσπαθώ να πω ότι τα πράγματα αλλάζουν, και ότι η ιστορία αν και σαφέστατα αποτελεί
ικανό κριτήριο, δεν είναι και
αναγκαίο κριτήριο. Κοινώς, επειδή και μόνο κάποτε ήμασταν φοβεροί, δεν θα πει ότι απαραίτητα θα συνεχίσουμε να ήμαστε. Για να το θέσω με χρηματιστηριακούς όρους, Δάσκαλε, έναν τομέα στον οποίο η εμπειρία σου είναι μεγάλη, η πορεία μιας μετοχής σαφέστατα μπορεί να προβλεφτεί εν μέρη βάση ιστορικής ανάλυσής της - αλλά αν αλλάξει ο CEO, αν μεταβληθούν οι συνθήκες της αγοράς, αν γίνουν κάποιοι κακοί χειρισμοί ή ο ανταγωνισμός γίνει πιο έντονος, η εταιρία μπορεί να κλείσει.
Αυτά...