Author Topic: Six Feet Under.  (Read 741 times)

Offline Narsil

• Face Melter
  • The Ultimate
    • View Profile
Six Feet Under.
« on: July 20, 2004, 04:04:41 PM »
Ομολογώ την αμαρτία μου. Ο βασικός λόγος που δεν δεν είχα νοικιάσει τα DVD του Six Feet Under πριν από το σαββατοκύριακο ήταν ότι δεν ήξερα τίποτα για αυτό, και δεν ήταν και cult - ένα Dark Angel, ένα 24 (όταν το είχα δει, δεν το ήξερε άνθρωπος), έστω κι ένα Friends ρε παιδί μου.

Το κάθε επεισόδιο της σειράς είναι μεγάλο, σχεδόν μια ώρα, άρα το κάθε DVD έχει δύο, το πολύ τρία από αυτά. Κι αυτός ήταν λόγος που με έκανε να διστάζω - είχα συνηθίσει τα 4 επεισόδια ανά δισκάκι, κακομαθημένος όπως είμαι.

Η υπόθεση είναι απλή. Μια οικογένεια από νεκροθάφτες ("υπεύθυνοι κηδειών") χρειάζεται να θάψει τον πατέρα της, και πρέπει να μάθουν να ζουν μαζί χωρίς αυτόν. Ως εδώ καλά.

Το χιούμορ είναι πραγματικά σκοτεινό και gothic. Από την μουσική επένδυση και τα χρώματα του μέχρι τα gags του (νεκροί που χέζονται και έχουν στήσεις, ατάκες όπως "Brenda? WHY is my name tatooed on your ass!?!?" και καταστάσεις καθημερινής (?) τρέλας με χαμένα μέλη νεκρών που τα ψάχνουν παντού.

Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές, και οι υποθέσεις αρκετά έξυπνες. Δεν έχει δράση, δεν έχει μεταφυσικές καταστάσεις (ο νεκρός πατέρας εμφανίζεται διαρκώς στα πρώτα επεισόδια σαν φάντασμα, αλλά είναι απλά στο μυαλό των χαρακτήρων), δεν έχει ζόμπι που να χλαπακιάζουν τις σάρκες των ζωντανών (sorry Nick).

Εμένα μου άρεσε αρκετά, έχοντας δει τα πρώτα 8 επεισόδια. Είναι έξυπνο, με πολύ καλογραμμένους διαλόγους, τρισδιάστατους χαρακτήρες και αρκετά καυστικό χιούμορ ("Hey, this is my uh, girlfriend." "I prefer the term fuck puppet").

Δεν είναι gore, αν και αρκετές φορές για δείτε ραμμένα πτώματα - κάθε επεισόδιο αρχίζει με ένα θάνατο, μερικοί πιο άγριοι από άλλους, και οι νεκροί δεν είναι πάντα καλά διατηρημένοι. Μια προειδοποίηση - ένας βασικός χαρακτήρας είναι gay, και έχει αρκετές ομοφυλοφιλικές σκηνές, δεν ξέρω αν προσβάλεται κανείς εδώ, αλλά ας το αναφέρω κι αυτό.

Βαθμός 8/10. Πιθανώς θα έπαιρνε καλύτερο αν είχα δει περισσότερα επεισόδια για να ξέρω προς τα που πάει η υπόθεση.

Offline PlutoNick

• Special User
  • For the Horde
    • View Profile
    • http://www.mazanet.gr
Six Feet Under.
« Reply #1 on: July 20, 2004, 04:08:20 PM »
enas 8anatos den einai me ena aeroplano pou adiazei ta ouritiria kai to katouro ena peftei ginete pagos kai karfonete sto kefali enas?

An den exei zombie...

PlutoNick - Eve Online
Gavlas, Devon - WoW

Seppuku is the ancient art of killing yourself if you get super pissed and can't find anybody else to kill. Not to be confused with Bukakke